Posts

Posts uit december 20, 2015 tonen

Recept : Kerst Voorafje - Gevulde champignons

Afbeelding
Voor de kerst maakte ik gevulde champignons uit de oven. Dit doe je door de steel met een mesje er uit te wippen en de champignon uit te hollen.  Vervolgens snijdt je de overblijfselen van champignon in stukjes en doe je deze in een bakje met geraspte kaas, paprika en een beetje knoflook.  Je kunt natuurlijk van alles in de vulling stoppen maar dit is hoe ik het gedaan heb.  Vervolgens vul je ze met de vulling en top je het af met overgebleven champignon en eventueel wat kruiden , ( bieslook,tuinkers,peterselie ) Verder snijdt ik wat cocktail uitjes doormidden en leg ik deze op de bakplaat samen met de champignons. Dit geeft een extra lekkere smaak vooral als je alles met olijf olie besprenkeld.  15 minuten in de oven op 180 graden en eet smakelijk!

FOTD : twinkle twinkle gold & silver stars

Afbeelding
Vandaag ga ik voor een feestelijke maar niet te donkere look.  Ik ga voor goud en zilver met een pop of colour . Wenkbrauw poeder Catrice Wenkbrauw potlood Hema  Mascara l'oreal miss punky Oogpotlood glitter zwart en paars NYX Matte powder Catrice Concealer Catrice Blush  Essence Liquid eyeliner Essence Oogschaduw Essence goud, zilver pigment poeder en een rose kleur Oogschaduw  Ebay Goud kleurtje Lipstick Essence ( LE come to town Essence Highlighter the metal

NOTD : It's silver outside ! Only you mirror mirror

Afbeelding
Dit lakje van Only You  ( iciparisxl ) is een van de mooiste lakjes die ik bezit. Ik kocht hem ooit in een aanbieding en het was liefde op de eerste streek ;p   Hij heet mirror mirror en heeft een mooie aparte finish. Daarbij droogt de lak praktisch meteen en heb je eigenlijk niet meer nodig dan twee dunne of een dikkere laag. prachtig en kerstig!

NOTD : It's christmas baby ! P2 040 Illegal

Afbeelding
Mijn zusje had al eerder een kerst nail art gemaakt voor deze blog maar ze had nog meer inspiratie! Rode nagels met de lak Illegal van p2  en een leuk kerst mutsje. 

FOTD : Christmas Eve. .

Afbeelding
Voor kerst avond heb ik een donkere smokey look gekozen. Hiervoor gebruik ik een glitter zwarte en glitter gouden oogschaduw van Ebay, een higlighter uit het w7 palette en een burgundy kleurtje van de DA .   Mascara en eyeliner zijn van Essence, het wenkbrauw poeder van Catrice en het potlood van de HEMA.  Onder mijn ogen draag ik zwarte oogpotlood van max & more.   Ik shape mijn gezicht met concealer palette van Ebay, ik gebruik concealer van Essence en Catrice en de foundation is ook van Essence. Ik poeder het af met miss sporty bronzer en catrice poeder en een blush van Essence.  Op mijn lippen gaa een gekleurde lipbalsem van Essence .

Toast met Biefstuk

Afbeelding
Snijdt een casino brood in driehoekjes, beleg hem eventueel met mayonaise, of mosterd, doe daar een plak biefstuk op en top af met paprika blokjes, ook lekker met champignon saus. Een simpel tussendoortje voor bij de feestdagen maar toch net iets feestelijker dan een boterham met kaas ;)

Bought it on Ebay # 1 Nani Gekleurde Wenkbrauw Mascara

Afbeelding
Voor omgerekend 1,50 kocht ik deze wenkbrauw gel / mascara op Ebay.   Ik koos voor de middelste tint die mij perfect leek voor mijn wenkbrauwen. Het wenkbrauw spul zit in een kleine verpakking en het kwastje is lekker mini zodat je precies kunt werken. Ook hoef je niet bang te zijn dat je meteen te veel smeert want door de smalle opening pak je precies genoeg. Zoals je ziet pakt de mascara voor mij niet heel goed uit omdat ik van me zelf aardig veel haartjes heb. De volgende keer smeer ik het iets lichter uit want zo lijkt het net alsof ik mijn wenkbrauwen heel zwaar bij getekend heb en dat is niet mooi .  De kleur is ook aardig donker terwijl hij er in de verpakking een stuk lichter uit ziet.  Ik weet niet of ik hem voor mijn wenkbrauwen ga gebruiken, maar als mascara functioneert hij ook prima. Een prima product als het voor jou wel gaat werken.

Zoete kerst snack

Afbeelding
Dit gerechtje is leuk als tussendoortje voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen.  Ik gebruik hiervoor sterfruit, blauwe bessen en vers bladerdeeg. Je snijdt een kerstboom vorm uit de bladerdeeg en belegt deze met de ''kerstballen'' de blauwe bessen. Als ''piek'' top je hem af met een plakje sterfruit.   10 minuten in de oven op 180 graden even af laten koelen , eventueel nog suiker toevoegen en eet smakelijk.

DIY Kerstbal Cadeautje

Afbeelding
Bij de Action zijn er foto kerstballen te koop voor 0,92 . Voor dat bedrag heb je twee doorzichtige plastic kerstballen. In plaats van een foto leek het mij leuk om deze te vullen met kleine dingetjes. Zodat het een geschenk kerstbal wordt. Om te beginnen ga ik met een glitter topcoat aan de binnen kant  om hem een beetje op te fleuren. Goed laten drogen! Ik heb nog een paar lucky pills, ik vond het leuk om deze er ook bij te doen .  Ik stop er ook nog een wax melt in en vul hem verder op met watten. Ook leuk is om de kerstbal te vullen met glitters, lintjes of mini kerstballetjes.  Of een klein cadeautje zoals een nagellak bijvoorbeeld.

Simpel & Budget proof Kerst Amuse Tips !

Afbeelding
Het is al bijna kerst en je weet bijna zeker dat je Oma je volpropt met allerlei lekkers of dat je je zelf vol propt met oliebollen en allerlei lekkers op de gourmet.  Helemaal leuk natuurlijk , maar misschien is het leuk om tussendoor wat kleinere hapjes te serveren? Maak kleine kip spiesjes klaar! Heel leuk en lekker zijn gevulde champignons. Je holt de champignons uit  en mixt de overblijfselen met kruiden en een beetje kaas of roomkaas in een bakje en vult je champignons vervolgens met deze vulling.  Het is ook lekker om iets van ham te gebruiken, of wees creatief en maak een kaas/noten vulling !  15 minuten in de oven op 180 graden , even af laten koelen en serveren maar ! Of ga voor bladerdeeg schuitjes die je vult met bos/lente ui , smeer kaas en blokjes ham . Ook leuk deze kerst ster, klik  hier  voor het recept. Of maak van te voren toastjes klaar met serano ham met honing mosterd dressing,  zalm roomkaas en een stukje radijs !  Ook erg lekker en valt nie

NOTD : Festive Nails

Afbeelding
De feestdagen komen er al heel snel aan en daarom besloot ik nog een feestelijke nails of the day te maken . Hierbij gebruik het merry berry lakje pink&perfect van Essence en van hetzelfde merk een graffiti lakje gekocht in Duitsland. Deze collectie is niet in NL te koop geweest.